NÄRINGSLIV

Datatekniksektionen LTH

  • VAR?
  • NÄR?

Gilla oss på Facebook!

Våra värderingar

Vi på Näringslivsutskottet tycker att alla möten mellan företaget och studenten är viktiga. Det är viktigt att studenten både får reda på att företaget existerar, samt vilka möjligheter det kan erbjuda. Men det är också viktigt att företaget får information om att studenten finns samt vad denna har att erbjuda företaget. Små och personliga som stora och informativa, korta och koncisa som långa och uttömande. Monoton som duplex kommunikation. Alla typer av möten är givande.

Vi på Näringslivsutskottet tror att ni kan "employer branding" och att vi kan våra studenter. Genom kommunikation kan vi para ihop våra studenter och evenemang med er marknadsföringsplan och företagskultur.

Vi jobbar med ett förtroende från studenterna som vi värnar högt om. Det är därför viktigt för oss att våra samarbetspartners uppger den korrekta bilden av sitt företag. Därför vill vi även vara delaktiga i processen om hur ni ska marknadsföra er för våra studenter, så att ni även kan nå de studenter som är rätt för just er.

Näringsliv är en del av den ideella organisationen "Datatekniksektionen inom TLTH". Allt vårt överskott går till att förbättra kvaliteten på denna utbildning.

Om Datatekniksektionen

Datatekniksektionen inom TLTH bildades år 1982 och innefattar civilingenjörsutbildningarna Datateknik och Informations- och kommunikationsteknik vid Lunds Tekniska Högskola.

Sektionens ändamål och syfte är att verka för sammanhållningen mellan sina medlemmar, främja deras studier och utbildning, samt att tillvarata deras gemensamma intressen. Näringslivsutskottet är en del av Datatekniksektionen och arbetar med att skapa och bevara kontakt med näringslivet. Näringslivsutskottet verkar med andra ord som en länk mellan studenterna och de olika företagen ute i arbetslivet.

Företagskontakter

academic work
altran
axis
beijer electronics
bosch
capgemini
combitech
lundalogik
lundinova
netcompany
netville
openmind
procera
sigma
sunguard
sveriges ingenjörer
sweco
tactel
telavox

Marknadsföring & Annonsering

Vi på Näringslivsutskottet erbjuder en mängd olika företagsevenemang. Observera att det vi erbjuder inte levereras i färdiga paket, utan varje evenemang skräddarsys för att passa just era behov. Självklart uppskattas det också om ni kommer med egna förslag på hur ni vill synas för våra studenter.

Teknikfokus

Teknikfokus är Datatekniksektionens och E-sektionens årliga arbetsmarknadsdag, och riktar sig till studenter på civilingenjörsprogrammen Datateknik, Information och Kommunikationsteknik, Elektroteknik samt Medicin och Teknik.

Teknikfokus är vårt största företagsarrangemang, och är tillfället då alla programmerings-intresserade på LTH kommer till oss för att prata med företag i branchen. Under Teknikfokus har ditt företag chans att visa upp sig i E:husets entré tillsammans med 20-30 andra företag. Teknikfokus 2015 kommer att äga rum den 18 februari. Mer information och anmälan finns på teknikfokus.se. För att komma i direkt kontakt med de ansvariga projektledarna maila till info@teknikANTISPAMfokus.se.

Lunchföredrag

Passande för företag som vill göra ett första intryck på våra studenter. Här når ni många studenter och får chansen att göra ert företag hört. Vi vill att studenterna ska få en inblick i hur det är att arbeta hos er samtidigt som de bjuds på mat.

Kvällsmingel

Kvällsevenemangen är våra mest uppskattade arrangemang bland både studenter och företag. Relativt till lunchföredrag medverkar färre studenter men här får ni och studenterna ett personligare möte. D.v.s. att med en pubkväll kan ni övertyga en grupp LTH-studenter om att ni har den bästa arbetsplatsen för dom.

Under kvällen håller ni en presentation eller kortare föredrag om er och ert företag. Kvällen fortsätter sedan med mingel, mat och dryck i en av sektionens lokaler. Popquiz, tävlingar eller liknande är aktiviteter som ofta går hem väl hos studenterna under dessa kvällar.

Andra arrangemang

Sektionens programmmästeri annordnar flera uppskattade evenemang under året såsom klättring, paintball, lazerdome och LAN-party, för att nämna några. Det vore väldigt roligt om ni vill vara med på något eller några av dessa arrangemang. Om ni skulle föredra någon annan typ av evenemang, exempelvis golftävling, case-event, gocart, Utmaningarnas hus, vin/choklad provning eller något helt annat, så kan vi även arrangera detta.

Kontakta oss

Näringslivsutskottet

Datatekniksektionen, LTH

Kontakta oss via E-mail eller Facebook. Om du vill kontakta någon av oss individuellt hittar du våra personliga E-mail adresser nedan.

team img

Titel

Namn