SnabbsökningX

Avancerad sökning

DWWW

D-sektionen innehar sedan 11 mars 1994 sina egna World Wide Web-sidor, som sköts av DWWW. Det är oklart vad DWWW egentligen står för men på senare år har DWWW:s fader Lars Bratthall påstått att det står för Datas WWW. Alternativt kan man utläsa det som det sent påhittade Dedicated Workforce of Workmanship and Wizardry, om man känner för det. :-)

DWWW, eller vilken funktionär som helst som vill uppdatera sitt mästeris information, tillhandahåller den information vi hinner med att lägga upp. Det brukar fungera väldigt bra att maila oss och säga "Fixa!" - vi älskar alla former av feedback. Vi har många nöjda kunder som har gjort så. Bli en av dem genom att maila oss (dwww[kanelbulle]dsek.se) på en gång.

Tekniskt sett så kör vi hemsidan på en Linuxmaskin, och vi använder Apache 2 med PHP 5 och MySQL 5. Om du vill lära dig koda för den här plattformen, populärt kallad LAMP, eller om du redan kan koda och känner att du vill vara med och forma Framtidens Hemsida™, så är du hjärtligt välkommen med i det glada gänget DWWW! Maila oss (dwww[kanelbulle]dsek.se) redan idag och säg till!

Funktionärer (10 st.)


Oliver "Levay" Levay
,
DWWW-ansvarig

Noah "Gober" Mayerhofer
,
DWWW-medlem

Luc Sommerland
,
DWWW-medlem

Joar Rinaldo Roos
,
DWWW-medlem

Ludvig Gierup
,
DWWW-medlem

Lucas Boberg
,
DWWW-medlem

Yazan Al-Aswad
,
DWWW-medlem

Hien "Heineken" Truong
,
DWWW-medlem

Ludvig Svedberg
,
DWWW-medlem

Jessica Örtegren
,
DWWW-medlem

Förr i tiden...

Den som är intresserad av hur det var förr, då det faktiskt inte alls alltid var bättre (tänk IE 2.0...) kan ta sig en titt på två roliga sidor: DWWWs interna historik, samt Wayback machine från projektet Internet Archive.

Titta till exempel på hur vår sida såg ut under höstterminen 2002 (du kan behöva ställa om teckentabellen till ISO-8859-1 om svenska tecken ser konstiga ut), eller vintern 1998. Det var minsann andra bullar. :-)

Propagandamästeriet

DWWW är en del av propagandamästeriet.

Intresserad?

Det finns alltid hjärterum för fler glada DWWWare! Man behöver inte kunna HTML/PHP/sql för att vara med. Det gör ofta livet lättare, men man kan lära sig. Däremot måste man vara intresserad av att leka med hemsidor, för det är vår specialitet. Har du lust att vara med? Skriv upp dig! :-)

Introkurs

Nyfiken på hur vår kodarvardag ser ut? Behöver en kickstart i att utveckla på D-sektionen? Kika in på vår introduktionssida.

Utskriftsvariant Ändrad 2015-10-09 kl 19.55 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar