SnabbsökningX

Avancerad sökning

Nachotallriken

Historik

När Robin "Minttu, Robin" Ljungström satt som cafémästare 2011 kände han att varmkorven som såldes på lunchen inte var adekvat utan borde bytas ut. Han funderade länge och väl och kom till slut fram till att nachotallrik är någonting som skulle vara både lätt att göra och uppskattat av sektionsmedlemmarna. Sagt och gjort, Robin testlagade en tallrik och blev omedelbart frälst. Han kallade på sin vice Lars "Mezz" Gustafson som fick smaka, och succén var ett faktum. Redan samma år tillkom gräddfil som ingrediens, och rätten var fullbordad. Sedan dess har den sålts i Café iDét med stor framgång, till det mycket studentvänliga priset 25kr. Även en "vegetarisk" variant skapades, utan köttfärs.

Standardiseringen

När "Mudkip" klev på som cafémästare våren 2014 hade han sedan länge tröttnat på att mängden köttfärs kunde variera mellan 1/3 och 3ggr så mycket som var lagom på en nachotallrik, beroende på vem som gjort den. Somliga kreatörer glömde även att ha på den mycket nödvändiga ingrediensen gräddfil. Andra hade på på tok för lite ost, medan vissa fullkomligt dränkte tallriken i ost.

David bestämde sig för att en gång för alla standardisera nachotallriken, dels för att kunna räkna ut ett korrekt inköpspris, men framför allt för att rättvisa skulle skipas. Ingen ska någonsin igen behöva uppleva besvikelsen över att ha fått för lite kött på sin tallrik!

Recept

Ingrediens
Mängd
Nachochips
2-3 cm högt på tallriken
Köttfärs
1 dl
Riven ost
1-1.5 dl
Tacosås
2-3 msk
Gräddfil
2-3 msk

Gör så här:

Häll upp nachochips på tallriken tills dess att den täcks och det uppstår ett ca 2-3 cm högt berg av chips.
Bild som beskriver texten till vänster
Lägg på köttfärsen och sprid ut den något sånär jämnt över chipsen.
Bild som beskriver texten till vänster
Sprid ut den rivna osten över maträtten så täckande som möjligt, dock något ojämnt för klump-effekt.
Bild som beskriver texten till vänster
Micra rätten ca 2 minuter på högsta effekt (~750W) och lägg därefter på tacosåsen. Tänk på att de flesta önskar att tacosåsen är kall då rätten serveras. Ha därför på tacosåsen först EFTER tallriken har varit i micron.
Bild som beskriver texten till vänster
Lägg på gräddfilen som pricken över i på tallriken. En exklusiv maträtt är redo att serveras. Se till att inte tappa bort eller blanda ihop bongarna ;)
Bild som beskriver texten till vänster

Café

Om cafémästeriet
Caféschema
Nachotallriken
Caféets sortiment
Cafémärket
Statistik
Topplista

Utskriftsvariant Ändrad 2015-10-09 kl 19.55 ©Datatekniksektionen TLTH cafem[kanelbulle]dsek.se Lägg till i snabblänkar