SnabbsökningX

Avancerad sökning

Programmästeriet

Programmästeriet Programmästeriet ser till så att sektionens medlemmar får tillfälle att för en stund lämna datorn och röra lite på sig. Framför allt så ägnar vi oss åt lekar, ölresor och idrott.

Aktiva inom Programmästeriet

Verksamheten leds av programmästaren (även kallad CP/M). Till sin hjälp har han ett antal funktionärer med olika arbetsuppgifter. Det finns en egen sida med info om funktionärerna.


Kommande evangemang under 2015

Ta en titt på allt roligt vi redan gjort

Verksamhet inom Programmästeriet

Ölresor

Eftersom det är kul att resa och gott att dricka öl så brukar man kombinera detta. Om man då reser till ett bryggeri för att göra studiebesök och provsmaka ölet på plats, så kallar man det för en ölresa. Programmästeriet anordnar minst en ölresa per år och dessa brukar vara så roliga att man kan tycka om dem även om man, gud förbjude, inte tycker om öl. Missa inga ölresor, håll utkik i kalendern.

World of Warcraft

Har du problem med CSN eller ingen fritid längre, inga problem - Programmästeiet hjälper dig! Börja spela World of Warcraft så slipper du bekymra dig över alla problem. Från och med 2007 har Datatekniksektionen en WOW-guild, "Krama Data" till vilken du är varmt välkommen. Vi spelar för tillfället horde på servern Vek'nilash. Mer information finns på Krama Data's hemsida (programmästeriet tar inte ansvar för förlorade poäng eller CSN-pengar).

Geekend

Geekend är ett lanparty i iDét. För mer info, gå in på Geekends hemsida.

Sångarstriden

Varje höst tävlar alla sektioner mot varandra i sångarstriden. Mer information finns på sidan för sångarstriden.

Busresor

Eftersom det är kul att resa och skoj att festa så brukar man kombinera detta. Varje år så arrangeras det vid universitet och högskolor runt om i landet ett otal evenemang och jippon. Framför allt arrangeras det tävlingar, i ishockeyspel, dart, forsränning och allt annat man kan tänka sig. Till dessa tävlingar bjuds besökare från alla andra universitet och högskolor in och det hålls stora fester både före och efter. Det kallas för busresor.

Idrott

Volleyboll, fotboll, massage, innebandy, dart, pingis... det finns en idrott för alla. Idrottsförmannen ser till så att sektionens medlemmar varken ska sakna aktiviteter eller vänner att utöva dem tillsammans med.

Jubileum

Senaste jubileumet var 2007, då sektionen firade 25 år. Det blev en storslagen vecka med mängder av aktiviteter. Informationssidan om 25-årsjubileumet hittar du här

Karneval

Vart fjärde år i maj är det karneval i Lund. Senast var det 2014, och det betyder att nästa gång är 2018. Det sägs att anledningen till att karnevalen inte hålls oftare är att gräset i Lundagård kräver fyra år för att återhämta sig. Elaka tungor gör gällande att det närmast är studenterna som behöver återhämta sig... Mer information finns på karnevalens hemsida.

Några av de roliga aktiviteter som vi haft under året:

Ledsen för att du missat något? Då får du hänga på sidan oftare så du inte missar något :P

Geekend -- Onsdag den 1 april 2015 kl. 18:30
Geekend är D-sektionens traditionsenliga LANparty där man kan förlora i de senaste spelen, leta efter buggar i sina program, lyssna på musik, och dricka Cola i hela tre dagar!

Laserdome -- Fredag den 13 februari 2015 kl. 19:00
Då har det äntligen blivit dags för vår favoritsyssla, nämligen att springa runt och skjuta folk! Så för en kväll ska ni ge upp Tinder och träffa någon på riktigt. För om ni, precis som oss, har otur i att träffa kärleken, häng med oss. Men akta er för UV-ljusen.

Buss från LTH 18:30
Anmälan sker på http://dsek.se/event/339

Geekend -- Fredag den 30 januari 2015 kl. 18:00
Geekend är sektionens traditionsenliga LANparty där man kan spela spel, programmera program, lyssna på musik och dricka Cola 3 dagar i sträck.

Geekend -- Fredag den 7 november 2014 kl. 18:00
Geekend är sektionens traditionsenliga LANparty där man kan spela spel, programmera program, lyssna på musik och drick Cola 3 dagar i sträck.

Sångarstriden -- Torsdag den 6 november 2014
Sångarstriden är en tävlan i sång och musik mellan Teknologkårens sektioner, som går av stapeln i november varje år.

Tävlingen inleds med obligatoriet, där varje sektion ska framföra ett optimalt fyrstämmigt körstycke samt en nyskriven bordsvisa. När detta är avklarat följer det fria programmet, som närmast kan beskrivas som en minimusikal på tolv minuter.

Utskriftsvariant Ändrad 2014-04-27 kl 10.47 ©Datatekniksektionen TLTH cpm[kanelbulle]dsek.lth.se Lägg till i snabblänkar