D-CHIP
Välkommen Om D-Chip Gamla aktiviteter Funktionärer Medlemmar Dokument Länkar Kontakt För Företag
Välkommen till
D-sektionens tjejförening
Nyheter
Hej D-Chip,

Jag hoppas att er jul och nyår har varit otroligt trevlig. Här följer ett sista viktigt meddelande från styrelsen 2016.

Styrelsens mandat har nu nått sitt slut, detta innebär att föreningen inte har någon sittande styrelse nu. Detta på grund av att inget HTM, varken ordinarie eller ett andra extra, genomfördes på grund av bristande deltagande. Det innebär att inga beslut om nya styrelsemedlemmar kunde tas. Inte heller beslut om verksamhetsplan eller budget för verksamhetsåret 2017 eller om föreningen ska bli en fristående förening.

Det är med sorg i hjärtat jag då säger att föreningen inte kan bedriva någon verksamhet för närvarande då det ej finns någon som har befogenhet att ta beslut över föreningens tillgångar. Det finns heller ingen budget eller verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017, dessa propositioner ligger och väntar. Detta betyder bland annat att vi inte kommer kunna ha den traditionella välkomningslunchen för nollorna som det ser ut just nu. 2016s styrelse skulle gärna ta hand om detta, men har studier som kallar på dem. Därför vädjar vi nu andra medlemmar att engagera sig för att väcka föreningen och föra den framåt.

D-Chip har länge varit i behov av nytt blod och nya idéer som kan engagera fler i föreningen. Jag hoppas att ni som jag tycker om föreningen och ser dess nytta. När jag var på utbildningsmässa i Stockholm i höstas träffade flera tjejer som vill börja en IT-utbildningen men som blir osäkra i sitt val på grund av att det är så få tjejer på utbildningen. Därför tycker jag, personligen, det är extra viktigt att D-Chip syns och finns. För att försäkra alla tjejer om att IT är något för alla.

2016s styrelse märkte under deras verksamhetsår att många företag eftertraktar att få fler kvinnliga medarbetar och har därför kontaktat oss för ett eventuellt samarbete. Bara för att nämna några har vi varit i kontakt med CGI samt ÅF. Detta kommer nu ligga på is på grund av att näringslivsevent ej kan hållas eftersom tillgångarna är låsta när det ej finns en styrelse.

Nu till det absolut viktigaste: om du som medlem vill kicka igång föreningen igen, alltså tillsätta en styrelse behöver du göra följande.
  1. Hitta personer som vill sitta i styrelsen.
  2. Hitta minst 2 kompisar som tillsammans med dig skickar ut en kallelse för ett VTM extra. Kallelsen ska innehålla era namn, datum, plats samt anledning till möte.
  3. Skicka ut en föredragslista. Listan ska innehålla de punkter som finns i bifogad bilaga.
  4. Sprid ordet om att det ska hållas ett möte(!)
  5. Hitta någon som kan hålla i mötet. (Om inte ni själva vet hur man gör).
  6. Håll möte.

Nedan är den del av våra stadgar som anger hur våra extra föreningsmöten går till.
7.5. Extra föreningsmöte
Extra föreningsmöte skall sammankallas:
då föreningens styrelse så kräver, eller då revisorerna skriftligen anhåller hos styrelsen, med uppgivande av vilket ärende som önskas behandlas, eller då minst tre medlemmar skriftligen anhåller hos styrelsen, med uppgivande av vilket ärende som önskas behandlas.
Anhållan om extra föreningsmöte skall, tillsammans med det eller de ärenden som föranleder anhållan, inlämnas skriftligen till föreningens styrelse. Extra föreningsmöte skall äga rum inom tio läsdagar efter det att anhållan inkommit till föreningens styrelse. Extra föreningsmöte skall hållas under läsvecka.

7.6. Utlysande
(...)
Kallelse till extra föreningsmöte skall offentliggöras på sektionens anslagstavla och skickas ut på D-Chips maillista senast fyra (4) läsdagar före föreningsmötet. Vid extra föreningsmöte föreligger inget motionsstopp. Information om det brådskande ärende vilket framkallat föreningsmötet ska bifogas till kallelsen. Övriga handlingar finns på plats.


tl:dr; Snälla om någon vill starta igång D-Chip igen, gör det!

Om ni har några tankar, frågor eller idéer var inte rädd för att kontakta mig hur ni vill!

dic13esa@student.lu.se, elin_sakurai@hotmail.com


Med vänliga hälsningar,
Elin Sakurai, Ordförande HT16

DataTjej konferens
Den 1:a till 3:e februari 2017 kommer DataTjej att ha sin årliga konferens, i år i Uppsala. Detta event brukar vara mycket uppskattat och skoj så se till att söka :)
Mer information kan hittas här och på deras hemsida.

D-Chips märken och pin

pics/KramaDataMarkeLitet2.jpg
pics/marke_litet.jpg

Saknar din overall D-Chips märken eller mössan vår pin? Ta kontakt med någon i D-Chips styrelse.
Märkena och pinen kostar 20 kr styck och är snyggast i stan.

Sociala medier
D-Chip finns på lite olika sociala medier. Följ oss där:)

Facebook-sida
Vi har nu vår egen facebooksida, D-Chip. Kolla gärna in och gilla den:) Vi kommer ut med information om event här:)

Facebook-grupp
En grupp för alla i D-Chip, D-Chip @LTH. Är du inte med, gå med:) Som gammal kan man lägga upp vad som händer i verkligheten och som student kan du skriva vad som händer i drömmarna (dvs studentlivet :P ).

Instagramkonto
Här lägger vi upp bilder från kul event, när vi sitter och spånar ideér på våra möten eller bara när vi har allmänt kul tillsammans! Följ oss på @dchip det blir kul :)

Google calender
Här står våra arrangemang inskrivna. Kalendern finns här. Ifall ni vill följa kalendern finns iCal adressen här.

LinkedIn
Vi har nu en sida på LinkedIn, följ oss gärna där. Dessutom finns gruppen DEA där för både D-Chip och Elektra, både studenter och alumner.

Wellbehaved women seldom make history
-först sagt av någon känd, sedan av vår egen Chip'n DaleD-Chip är föreningen för alla tjejer som läser på D-sektionen vid LTH, med andra ord alla kvinnliga data- och infocomteknologer i Lund. Vi försöker öka trivseln bland tjejerna genom att hitta på roliga saker tillsammans och lära känna varandra bättre.

Idéer?
Har du idéer på vad D-Chip borde hitta på? Hör av dig till någon i styrelsen så kanske vi kan styra upp det :)Sajt senast uppdaterad: 2017-02-03, 16:31:03.