SnabbsökningX

Avancerad sökning

Välkommen å D-sektionen!

Datatekniksektionen är en ideell organisation som man tillhör om man studerar på Datateknik- eller Infocomprogrammet på LTH.

D-sektionen sköter om studiebevakning, anordnar nollning, håller i fester och säljer förfriskningar i café iDét.

Läs mer om sektionen och våra medlemmar, och allting annat vi gör, i menyn till vänster!

Sektionens uppgift

Föreningens ändamål och syfte är att verka för sammanhållningen mellan sina medlemmar, att främja deras studier och utbildning, att tillvarata deras gemensamma intressen, samt vad därmed äger sammanhang. Sektionen drivs utan vinstintresse.

Med andra ord, så gör sektionen det som dess medlemmar vill att den ska göra. En mycket viktig del är utbildningsbevakning (hålla koll på att kurserna inte blir dåliga), som Studierådet sköter om.

Kuriosa

Sektionens färg: Rosa
Sektionens blomma: Digitalis purpurea
Sektionens maskot: Rosa Pantern
Inspektor: Jan Eric Larsson

Sektionsmöten

Sektionsmötet är sektionens högsta beslutande organ. D-sektionen har tre sektionsmöten varje år. Mer information om dessa finns på sidan om sektionsmöten.

Utskott

Grafisk överblick

Styrelsen
Valberedningen

Propagandamästeriet
Skattmästeriet
Studierådet
Staben
Cafémästeriet
Industrimästeriet
Källarmästeriet
Programmästeriet
Sexmästeriet

Dagens post

Studierådsordförande

Innehas av
Carolina "Lina, Ginny, Sangriahesten" Sartorius

Väljs av
Vårterminsmötet

Mandatperiod
1 juli - 30 juni

Beskrivning
Studierådsordförande ansvarar för studierådets verksamhet. Studierådet (SRD) är sektionens organ för utbildningsbevakning. Utbildningsbevakning innebär att vår utbildning håller den höga kvalité som vi förväntar oss samt att vi trivs med utbildningen i allmänhet. Att vara SRD-ordförande innebär mer jobb än man kanske tror från första början, men det är också väldigt givande. Förutom att hålla i SRD-möten varannan vecka träffar man de andra studierådsordförandena på LTH. Studierådsordförande synkroniserar och förankrar åsikter till och från LTHs kansli, utbildningsnämnden, programledningen för D samt C med många fler organ. Studierådsordförande ser till att dina åsikter om utbildningen hörs!

Utskriftsvariant Ändrad 2012-05-10 kl 14.46 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.lth.se Lägg till i snabblänkar