SnabbsökningX

Avancerad sökning

Nyheter på datatekniksektionen

D-Sektionen deltar ej i Sångarstriden i år!
+0-
Det har tyvärr i år blivit så att Datatekniksektionen inte kommer ställa upp i Sångarstriden, detta är till följd av att vi inte fick tag i nog med folk samt att det var tidsbrist till Sångarstriden.
+ mer
Detta är väldigt tråkigt och det är även väldigt tråkigt att ingen valde att ställa upp som Sångarstridsförman tidigare i år, då vi då hade haft mer tid att jobba mer!

Dock så blir fokuset för Datatekniksektionen istället Sångarstriden 2015!

Så ifall du vet någon som borde vara Sångarstridsförman för nästa år... Värför inte gå in och nominera dem på [Valberedningen] ;).

Vill du arbeta som mentor?
+0-
Där finns behov av mentorer åt studenter vid LTH och vi undrar om där finns någon student på C eller D som skulle vilja åta sig ett sådant uppdrag?
+ mer
”Att arbeta som mentor åt en student är båda utvecklande och lärorikt, eftersom du själv måste hålla dina kunskaper levande. Det är även meriterande för ditt CV, eftersom du efter avslutat uppdrag får ett intyg på att du under din studietid arbetat för en person som behöver ditt stöd. Din uppgift som mentor är att fungera som bollplank och att förklara de saker som studenten upplever som svåra. Du kan också hjälpa till att organisera studierna och komma med tips på studieteknik. Du har vanligtvis kontakt med studenten 1-2 timmar per vecka.”

Som mentor får du ersättning per timme, men det är få som tar uppdragen för pengarna utan de flesta ser det som en möjlighet att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Låter det intressant? Hör gärna av dig till Christina Rowa på avdelningen för pedagogiskt stöd på Lunds universitet. Kontaktuppgifter hittar du via länken nedan.

Läs mer: http://www.lu.se/..engagera-dig/arbeta-som-mentor

Vänliga hälsningar / Best regards
Roger Berlin

Kandidera/Nominera
+3-
Det börjar dra ihop sig till nästa sektionsmöte och valberedningssidan är nu öppen för nomineringar/kandidaturer inför HTM2. Följande poster kommer att valberedas: Styrelseposter: * Sektionsordförande * Propagandamästare * Skattmästare
+ mer
* Sexmästare
* Cafemästare
* Överphös

Övriga poster:
* Talman
* Revisorer
* Sångförmän

Följande poster kommer valberedas i mån av tid:
* Sångarstridsförmän
* Övermarskalk

Om du vill bli intervjuad av valberedningen så är sista nominerings/kandidaturs datum söndagen den 26:e Oktober. Kontakta valberedningsordförande vid frågor.

Check your CV with help from Academic Work
+2-
Do you want your CV checked by a professional?
+ mer
On 4'th of november Academic work will be on campus and check CV's to give you hints how to make your CV better. To attend choose a free time in this form [Doodle: CV granskning D] that fits your schedule and email your CV to :cv[kanelbulle]naringsliv.dsek.se

last sign up day 31 october.

Ansökan till mentorsprogrammet
+2-
Du som student har säkert hur många frågor som helst inför ditt kommande arbetsliv. Med mentorsprogrammet får du chans att få svar på många frågor rörande arbetslivet.
+ mer
En del kan vara hur viktigt är egentligen exjobb? Vad har andra gjort och hur gick de till väga? Vilka kurser är bra att läsa?

Med mentorsprogrammet får du som adept kontakt med en mentor som jobbar ute i arbetslivet. Din mentor har gått igenom exakt samma sak som du gör och är en ovärderlig chans för dig att nå dina mål med din utbildning. Mentorsprogrammet riktar sig främst till dig som går tredje året eller högre.

Läs mer på dsek.se/mentor

Anmäla till mentorsprogrammet stänger den 10 november.

GEEKEND-sign up is now open!
+10-
New computer that needs building? Gametime lost studying for exams? Not committed to any cool programming projects in a while?
+ mer
Come down to the first Geekend (the D-sections very own LANparty) of the school year. Play games, write code, build computers or anything else nerdy under the sun.

It start at 18:00 the 7:th of November, study week 1, and ends on Sunday the 9:th at a reasonable hour.

To get to the signup page, press the picture on the left labelled "Geekend".

Questions? Send an email to lanpartyansvarig[kanelbulle]dsek.se.

How to Start a Startup
+5-
In Sweden most students eye the big companies as their future employer and a lot of the curriculum is to help students prepare for a life as an cubicle employee.
+ mer
How to start a startup, is a series of lectures produced at Stanford (CS183B) in collaboration with the experts and founders from startups such as Facebook, Dropbox and AirBnB.

Once a week (on Wednesdays 17:30) we will meet at LTH, watch a lecture, have some food and discuss startup ideas with successful local entrepreneurs.

For more info, go to: http://malmostartups.com/course/
Or join our Facebook group at: https://www.facebook.com/groups/HTSASatLU/

Anmäl er till Sångarstriden
+7-
Det har blivit dags att anmäla sig till Sångarstriden om man på någon form vill vara med och delta, alla är välkomna att delta i den delen av Sångarstriden som de finner roligast!
+ mer
Sångarstriden är uppdelad i två moment som alla sektioner tävlar i, delvis tävlar de i Körsång och även så tävlar de i form av att sätta upp en minimusikal vilket tradionsenligt även kallas för "Fria" delen.

De olika delarna som man kan delta i är:
Kör
Fria - Sjunga
Fria - Dekor
Fria - Bandet
Fria - Manus/Sångskrivning
Fria - Dans

Om man är intresserad av att delta i någon av dessa så kommer det finnas folk i iDét under luncherna i ungefär en vecka framåt där man både kan få mer information samt skriva upp sig för att vara med!

Alternativt kan man knipa tag i Carl Nilsson Nyman, Nicolas Salas, Mattias Eklund eller Jakob Thomasson.

Och ifall det är svårt att lyckas med något av ovanstående kontaktvis eller det bara är jobbigt så kan man även maila sangarstridsforman[kanelbulle]dsek.lth.se

Förra året vann ju Data Sångarstriden, samt att i år verkar alla 11 sektioner vara med i sångarstriden. Så nu finns det möjlighet att både sparka mer röv än någonsin och starta en grym tradition!

Meddelande

Skriv en egen nyhet

Prenumerationer

Hantera egna prenumerationer

Filtrera och sortera

Visa:
Sortera efter:
Utskriftsvariant Ändrad 2014-04-27 kl 10.47 ©Datatekniksektionen TLTH dwww[kanelbulle]dsek.lth.se Lägg till i snabblänkar